Top 3 cele mai utile programe pentru laptop

Indiferent de necesitățile fiecăruia, există câteva programe pentru laptop care pot fi utile tuturor și care te pot ajuta să îți folosești dispozitivul în condiții optime. În acest articol poți descoperi 3 dintre cele mai folositoare programe pentru laptop, astfel încât să ai computerul pregătit pentru orice eventualitate. Citește în continuare și află dacă recomandările de mai jos sunt potrivite pentru tine!

Antivirus

Un antivirus este un program conceput pentru a detecta și a elimina virușii și alte tipuri de malware din laptopul tău. Fără un antivirus bun, riști să îți virusezi dispozitivul atunci când descarci fișiere de pe site-uri sau email-uri mai puțin sigure, iar odată ajuns pe laptopul tău, malware-ul îți poate fura datele sau le poate cripta astfel încât să nu le mai poți accesa. 

Poți găsi oferte cu antivirus inclus în prețurile laptopurilor sau poți să-l achiziționezi separat. Iată câteva recomandări: 

Bitdefender Antivirus Plus

Este un antivirus care a apărut pe piață în 2019 și este potrivit pentru laptopurile cu sistem de operare Windows. Acesta îți oferă protecție completă și în timp real a datelor, are capacitatea de a identifica orice software vulnerabil, blochează track-erele care îți pot colecta date și descoperă amenințările avansate de pe cele de tip ransomware. 

Bitdefender Total Security

Acesta oferă protecție completă pentru Windows, macOS, Android și iOS. Este o variantă mai avansată decât cea de mai sus, având capacitatea de a identifica atacurile chiar înainte ca acestea să se întâmple. Are o interfață prietenoasă, combate toate tipurile de amenințări electronice și îți oferă un VPN cu 200 MB gratuit de trafic zilnic criptat pentru laptopul tău. 

Bitdefender Internet Security

Face parte din noua gamă de produse Bitdefender și are caracteristici îmbunătățite. Antivirusul identifică toate breșele de securitate și vulnerabilitate, îți oferă detalii despre virușii, troienii, rootkit-urile, exploit-urile de tip ziua zero și programele spion care ți-ar putea pune în pericol siguranța și are inclus un VPN cu 200 MB gratuit de trafic zilnic. 

Suita de programe Office

Cele mai citite articole

Poți achiziționa Office 2021 ca achiziție unică și permanentă sau Microsoft Office 365, serviciul pe bază de abonament care include aceleași programe populare, dar actualizate constant. În funcție de serviciile de care ai nevoie, precum și de numărul de utilizatori care folosesc aplicațiile Office, ai la dispoziție diferite opțiuni: 

Microsoft M365 Personal

Este un plan de abonament pentru un singur utilizator și include Word, Excel, PowePoint, OneNote, Outlook, OneDrive și Skype. Ai acces la o colecție de conținut creativ fără drepturi de autor și o mulțime de caracteristici noi, împreună cu asistență tehnică permanentă. 

Microsoft Office Home and Business

Dacă ești manager sau ai o afacere de familie, atunci acest abonament poate fi potrivit pentru tine. Ai acces la aplicații precum Word, Excel cu noi tipuri de diagrame și componente potrivite pentru a măsura tendințe, PowePoint îmbogățit cu opțiunea Zoom, OneNote și Outlook. Această variată este pentru un singur utilizator. 

Microsoft Office 365 Business Premium

În cazul în care ai nevoie de o versiune îmbogățită, care acceptă 300 de utilizatori, atunci poți opta pentru acest abonament. Sunt incluse aplicații premium și servicii de business, inclusiv facturare, planificare și rezervări programări. 

Program de arhivare și dezarhivare

Dacă ai un număr mare de fișiere sau dosare, ai posibilitatea să le stochezi într-unul singur, numit arhivă. Aceasta ocupă mai puțin spațiu decât fișierele inițiale, ceea ce îți permite să le trimiți mai ușor pe e-mail și, implicit, să economisești spațiu pe hard disk. Reversul arhivării este dezarhivarea, iar aceasta constă în extragerea fișierelor din arhivă și plasarea acestora într-un nou dosar. 

Programele de arhivare sunt ușor de folosit și îți permit comprimarea sau decomprimarea diferitelor tipuri de formate, inclusiv ZIP, ZGIP, 7Z și altele. Este important să reții că dezarhivarea se poate realiza cu același program care a permis arhivarea sau cu unul diferit. 

Așadar, pe lângă un browser de internet, antivirusul, aplicațiile Office și un program de arhivare și dezarhivare reprezintă programe de laptop aproape obligatorii, care îți asigură o bună utilizare a dispozitivului. Achiziționează licențele programelor din locuri sigure, astfel încât să te poți bucura de avantajele acestora! 

Cele mai citite articole

Read Previous

Vrei să afli de ce lucruri ai nevoie pentru a avea parte de seri de neuitat alături de cei dragi? Iată aici câteva idei!

Read Next

5 curiozități despre pariurile virtuale

Most Popular