O afacere de succes pornește de sus – cum să alegi un nume potrivit pentru firma ta?

Alegerea unui nume pentru o afacere poate fi unul dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei ca antreprenor. Numele afacerii tale va fi primul lucru pe care vor lua contact clienții. De asemenea, va fi și primul lucru pe care îl vor asocia cu produsele și serviciile tale. Este important să alegi un nume potrivit, care să fie ușor de reținut, de pronunțat și de asociat cu ceea ce oferi. Alegerea unui nume potrivit poate avea un impact semnificativ asupra succesului afacerii tale, motiv pentru care trebuie să acorzi atenție aspectelor legate de branding și de imaginea de ansamblu a firmei tale.

4 sfaturi de care să ții cont pentru a alege un nume care să se potrivească afacerii tale

·         Să fie clar și ușor de pronunțat – un nume simplu, ușor de pronunțat și de reținut este mai probabil să fie repede reținut de către mulți potențiali clienți și să ajute la consolidarea brandului tău. Dacă numele firmei tale este prea complicat sau nu poate fi pronunțat cu ușurință, există riscul ca majoritatea clienților să se simtă descurajați sau să aibă dificultăți în a-l reține. Prin urmare, vor renunța din prima să se mai intereseze despre business-ul tău. Un lucru pe care îl poți face este să îți creezi o listă cu o serie de cuvinte cheie sau expresii care descriu produsele sau serviciile pe care le oferi. Gândește-te la ceva care să reprezinte într-un mod convingător esența afacerii tale.

·         Fii original – un nume original va fi și ușor de reținut, tocmai din această cauză. De asemenea, va face ca firma ta să iasă mult în evidență, va trezi curiozitatea și va facilita memorarea brandului, a produselor sau serviciilor, de către potențialii clienți. O recomandare este să eviți numele obișnuite sau prea generice, care ar putea să se confunde cu alte firme deja existente.

Cele mai citite articole

·         Verifică disponibilitatea numelui – acesta este un pas foarte important! Înainte de a lua decizia finală asupra numelui afacerii, verifică dacă nu cumva acesta este deja înregistrat. Caută în lista de firme de la ANAF, de pe site-ul termene.ro, și în baza de date a Registrului Comerțului și asigură-te că numele pe care îl alegi nu este protejat de drepturi de autor.

·         Alege un nume care să fie potrivit și pentru domeniul online – Ultimii ani au adus schimbări majore în viețile tuturor. Foarte multe business-uri s-au mutat ori s-au deschis direct în online. Așadar, prezența online-ului este foarte importantă pentru o afacere. Prin urmare, trebuie să alegi un nume care să fie potrivit, deoarece recomandarea este ca afacerea ta să se extindă și acolo. Unui nume original, dar simplu, îi poți face un website ușor de găsit și accesat.

În final, nu uita să faci o alegere care să reflecte personalitatea și valorile companiei tale. Fii creativ, dar păstrează un echilibru între originalitate și profesionalism. Un nume potrivit poate face toată diferența în succesul afacerii tale.

Sursa foto: freepik.com 

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 7 plante medicinale ce ajuta impotriva tusei

Read Next

Cartile de vizită transparente – un strop de claritate într-un ocean de hârtie

Most Popular