5 electrocasnice moderne necesare în orice locuință

Astăzi este mai ușor ca niciodată să păstrezi locuința curată, să gătești într-un timp scurt, dar și să eficientizezi fiecare sarcină casnică. Nu trebuie să ai super puteri sau să cauți rețete magice, ci doar să iei în calcul achiziționarea unor electrocasnice moderne, care să facă treaba pentru tine. Descoperă care sunt cinci dintre ele, necesare în orice locuință. 

  1. Aspiratorul robot

Un aspirator robot este soluția potrivită atât pentru eficientizarea timpului destinat curățeniei, cât și a spațiului de depozitare. Îl poți pune la treabă cât timp te ocupi de alte lucruri. Se curăță singur, este silențios și funcționează pe baza unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

Iată și alte avantaje pe care le are aspiratorul:

  • oferă eficiență în spațiile greu accesibile – dacă nu este împiedicat de covoare sau mobilier masiv, poate să aspire cu ușurință și în spațiile unde îți era greu să faci curat;
  • aspiră eficient părul de animale – ca tu să stai fără griji cu pisicile sau câinii în casă;
  • dispune de mai multe funcții, cum ar fi și spălarea pardoselii, pornirea programată sau crearea unei hărți a încăperilor.

Cu un astfel de aparat, curățenia devine o joacă de copil și aspiratul în fiecare zi posibil. 

  1. Uscătoarele de rufe

Un uscător de rufe devine indispensabil în orice locuință, în special pentru familiile cu copii mici sau unde nu există spații pentru uscarea hainelor. Cu ajutorul unui uscător de rufe, poți să optimizezi procesul de uscare, dar și să renunți la vechiul uscător care ocupa mult spațiu. 

Pentru hainele tale vine cu mai multe avantaje:

  • poate usca o gamă largă de țesături, deci nu trebuie să îți faci griji că se vor deteriora;
  • prelungește durata de viață a acestora;
  • le poți împrospăta, fără spălare în prealabil. 

Astfel, în locuința oricărei familii trebuie să existe uscatoare de rufe atât pentru un proces de uscare scurt, cât și pentru a păstra calitatea hainelor. 

  1. Purificator de aer 

Cele mai citite articole

Purificatorul de aer igienizează aerul prin eliminarea alergenilor și toxinelor, pentru a îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiri la tine în locuință. Este un dispozitiv de dimensiuni reduse, dar esențial în orice locuință, din mai multe motive:

  • ajută persoanele alergice sau care suferă de astm;
  • neutralizează mirosurile neplăcute;
  • elimină substanțele nocive;
  • prin îmbunătățirea calității aerului, te ajută să ai un somn odihnitor;
  • reduce riscul de apariție a bolilor răspândite în aer.
  1. Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase a devenit punctul cheie din orice bucătărie. Te ajută să obții vasele curate fără prea mult efort după o cină extinsă sau atunci când gătești mai multe feluri de mâncare. Pe lângă confortul și eficientizarea timpului, mașina de spălat vase te ajută și la un consum de energie și apă redus.  

Consumi mai puțină apă la un ciclu de spălare atunci când ai mai multe vase, față de spălarea lor manuală. Și, pentru că folosește apă rece pe care, mai apoi, o încălzește la temperaturi mai ridicate față de cea de la robinet, vasele vor fi mai igienizate. 

  1.  Stația de călcat cu aburi

Spre deosebire de clasicul fier de călcat, stația de călcat cu aburi îți oferă ușurință în utilizare, pentru a călca orice tip de material. Prin jetul puternic de aburi elimini orice cută de pe haine, chiar și de pe cele pe care evitai să le calci, din cauza țesăturilor dificile. 

Ce o face cu adevărat de nelipsit în casa ta este faptul că poți călca simplu și ușor și pe suprafețele verticale, adică direct pe umeraș sau chiar și draperiile. Nu ocupă mult spațiu, astfel o poți depozita cu ușurință în orice colț al încăperii. 

Acestea sunt doar cinci dintre electrocasnicele moderne esențiale în locuința ta, care îți vor ușura munca, indiferent dacă faci curat, calci sau speli vase. Astfel, ele reprezintă o investiție de lungă durată pentru eficiență și confortul tău. 

Sursa foto: Shuttertstock.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să maximizezi durata de viață a acumulatorului camerei tale video

Read Next

Ce criterii să urmărești când alegi o firmă de curierat internațional?

Most Popular