Alegând împreună saltele la comandă

Alegerea unei saltele la comandă este o chestiune serioasă: la urma urmei, relația ta cu aceasta va dura cel puțin câțiva ani. Deci, care este primul lucru de luat în considerare atunci când cumpărați sau comandați o saltea personalizată? Somnul de înaltă calitate este cheia sănătății și bunăstării corespunzătoare, iar o saltea este, fără îndoială, una dintre componentele principale. Modelele disponibile în magazine nu vor îndeplini întotdeauna exact toate cerințele și preferințele, așa că alegerea unei saltele la comandă devine din ce în ce mai populară în rândul clienților.

Indiferent dacă aveți nevoie de o saltea simplă sau dublă, luați în considerare sănătatea, greutatea și vârsta persoanei care intenționează să o folosească înainte de a plasa o comandă sau de a cumpăra una. De exemplu, cu cât greutatea este mai ușoară, cu atât zona de dormit ar trebui să fie mai moale. Pentru o persoană cu greutate medie, alegeți o saltea cu un nivel de fermitate mediu. O saltea fermă merită luată în considerare dacă cântăriți mai mult de 90 kg, dar întotdeauna este mai bine să vă lăsați ghidați de sentimentele voastre.

De regulă, producătorii specifică fermitatea fiecărui model pentru persoanele cu o greutate medie de aproximativ 70 kg. Persoanele care cântăresc în jur de 50 kg vor găsi că același model de saltea este mai ferm decât persoanele care cântăresc peste 90 kg. Merită să luați în considerare acest aspect atunci când faceți achiziția, mai ales dacă optați pentru o saltea dublă. De reținut că modelele de saltele la comandă pentru cupluri vor depinde și de greutatea partenerilor. Dacă diferența este substanțială, este mai bine să alegeți o saltea cu unități independente de arcuri. Dacă există o diferență de greutate mai mare de 50 kg, medicii ortopezi recomandă să alegeți saltele cu jumătăți de fermitate diferită.

Când vă uiți la specificațiile viitoarei voastre saltele la comandă, fiți atenți la capacitatea maximă de încărcare specificată de producător. Merită să acordați atenție acestei caracteristici dacă doriți ca salteaua voastră să reziste mult timp. Mai bine optați pentru saltele personalizate cu o marjă de siguranță de 10-20 kg pentru a asigura o durată de viață mai lungă. Atunci când vă decideți asupra unui model, rețineți că dimensiunile patului și ale saltelei trebuie să corespundă perfect. În cazul unui pat prea îngust există riscul ca salteaua să se onduleze, iar somnul confortabil să fie exclus. 

Cele mai citite articole

Dacă patul este semnificativ mai lat, salteaua nu se va potrivi corect pe soclu, iar golurile create vor acumula praf.

Dacă v-ați hotărât asupra unui model ortopedic, stabiliți mai întâi dacă vreți saltelela comandă cu arcuri sau dacă preferați o variantă fără arcuri. Acestea din urmă sunt în general mai ușoare și silențioase, dar au o limită de greutate și nu sunt potrivite pentru toată lumea. Cu toate acestea, medicii ortopezi recomandă saltele fără arcuri, din latex de înaltă calitate în cazul herniilor intervertebrale.

Modelele de saltele la comandă cu sisteme independente de arcuri oferă un sprijin excelent pentru întregul corp, previn compresia vasculară, sunt blânde cu articulațiile și sunt potrivite persoanelor cu probleme musculo-scheletice. Atunci când comandați saltele la comandă, acordați atenție și înălțimii acestora. Pentru ca o saltea să-și manifeste calitățile ortopedice, aceasta nu trebuie să fie mai mică de 18 cm. În mod ideal, acesta ar trebui să fie cu 2 cm mai înalt decât baza patului, iar modelele mai subțiri sunt potrivite doar pentru utilizare temporară.

Indiferent de salteaua pe care o alegeți, folosiți-o într-un mod adecvat: aerisiți-o și nu lăsați copiii să o folosească ca loc de joacă. Și nu uita de husa de protecție a saltelei pentru ca accidentele neplăcute să nu strice aspectul saltelei voastre.

Cele mai citite articole

Read Previous

Strategiile de poker înseamnă mai mult decât celebra “poker face”

Read Next

Top 5 alimente bogate în vitamina D

Most Popular