Top 6 sfaturi de urmat pentru o curte îngrijită pe timp de vară

Dacă stai la casă, probabil că îți dorești ca a ta curte să fie mereu îngrijită și să arate cât mai bine, mai ales pe timpul verii. Totuși, pentru a te bucura de ea, trebuie să îi acorzi o atenție deosebită și să faci câteva activități care îți vor asigura curtea mult dorită. Dacă vrei să știi și tu ce poți face vara aceasta, atunci rămâi aici și citește acest articol în continuare. Vei afla care sunt 6 sfaturi importante și cum să le pui în aplicare chiar de astăzi!

Iată ce poți face și tu

  1. Taie copacii și arbuștii

Tunderea este esențială pentru ca arborii și arbuștii să rămână sănătoși și să arate cât mai bine. Tunderea poate ajuta la modelarea unui copac sau arbust și, de asemenea, încurajează o nouă creștere. Ai grijă să folosești foarfeci de tăiat sau foarfece de grădină ascuțite și ai grijă să nu tunzi prea mult.

  1. Ține pasul cu tunderea gazonului

 Tunsul gazonului în mod regulat este cheia pentru a menține o curte îngrijită și ordonată. Este important să tunzi în direcții diferite, astfel încât iarba să nu se taseze și să primească multă lumină solară. Asigură-te că tunzi când iarba este uscată, nu umedă, și menține lama mașinii de tuns iarba ascuțită pentru cele mai bune rezultate. Și dacă încă nu ai o mașină de tuns iarba, vei găsi numeroase modele chiar pe Atomico.ro. Sunt variante pentru fiecare buget și fiecare nevoie în parte, deci nu trebuie să îți faci griji!

  1. Smulge buruienile în mod regulat

Buruienile pot fi o pacoste în orice curte, așa că asigură-te că ții pasul cu ele, plivind în mod regulat. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să smulgi buruienile de la rădăcină, astfel încât să nu se mai întoarcă. Dacă ai multe buruieni, este posibil să iei în considerare utilizarea unui erbicid.

  1. Adaugă flori colorate

Cele mai citite articole

Adăugarea de flori colorate în curtea ta este o modalitate excelentă de a o înfrumuseța și de a-i da viață. Alege flori care sunt potrivite pentru climatul și tipul de sol și asigură-te că le uzi cu regularitate. Câteva exemple de flori care sunt potrivite pentru fiecare curte, sunt următoarele: 

  • Lavandă;
  • Veronica spicata;
  • Yucca;
  • Abelia variegata.

Acestea sunt doar câteva plante pe care le poți pune în curtea ta, dar aici totul depinde de preferințele tale!

  1. Fă ordine

Dezordinea din curte poate fi o adevărată problemă și îți poate face curtea să pară neîngrijită. Asigură-te că ai curățat orice resturi, cum ar fi ramurile căzute, frunzele și buruienile, dar și că ai strâns toate lucrurile fără necesitate.

  1. Cumpără un mobilier de exterior

Dacă vrei să te poți bucura zilnic de curtea ta, dar să și arate cât mai bine, poți achiziționa un set de mobilier de exterior pentru a întregi imaginea de ansamblu. Se găsesc numeroase modele, deci cu siguranță vei găsi ceva și pentru curtea ta. Optează pentru un set dintr-un material impermeabil și care să fie durabil!

În concluzie, urmând aceste sfaturi, vei putea să îți păstrezi curtea curată și atractivă pe tot parcursul verii. Cu puțin efort, curtea ta va arăta cât mai bine și poți profita la maximum de spațiul tău exterior.

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Bijuteriile din aur roz – o alegere sofisticată pentru un look modern și feminin!

Read Next

Salopete funcționale pentru bebeluși: Îmbrăcăminte practică pentru părinți activi

Most Popular