3 pași care fac procesul de renovare a locuinței mai ușor

Renovarea locuinței reprezintă un proiect complex, însă cu un plan bine structurat, acest proces poate deveni mai ușor și mai eficient. Îți prezentăm în continuare câțiva pași care să te ajute la planificarea activităților și gestionarea  bugetului pentru lucrări de renovare, redecorare, reamenajare a casei.

Planifică riguros renovarea locuinței

Evaluează nevoile și stabilește obiectivele de renovare. Acest lucru implică identificarea părților casei care necesită renovare și stabilirea obiectivelor pe care dorești să le atingi prin acest proces. Este important să iei în considerare diferite aspecte precum necesitatea de spațiu suplimentar, îmbunătățirea funcționalității, actualizarea designului sau creșterea eficienței energetice. Astfel, vei avea o viziune clară asupra a ceea ce dorești să obții prin renovare și vei putea să te concentrezi pe acele aspecte care contează cel mai mult pentru tine și familia ta.

Pe baza lor, creează un plan detaliat de renovare, ce trebuie să cuprindă programarea lucrărilor, lista cu materiale de construcții, obiecte de mobilier, articole pentru casă și grădină, echipamente electronice și electrocasnice ș.a. Pe baza acestei liste vei estima bugetul necesar pentru proiectul de renovare a locuinței. Ia în considerare și costurile cu manopera, cheltuielile neprevăzute, taxele ce trebuie achitate pentru obținerea unor autorizații de construcție, reabilitare termică, instalare de utilități ș.a.

Alege echipa potrivită pentru renovarea locuinței 

Cele mai citite articole

În funcție de complexitatea proiectului, poți alege între o echipă specializată într-un anumit domeniu sau o echipă multifuncțională capabilă să acopere toate aspectele renovării. Este important să verifici dacă membrii echipei au calificările și experiența necesare pentru realizarea lucrărilor de renovare. Poți solicita referințe și verificarea portofoliului de proiecte realizate anterior. De asemenea, este bine să discuți direct cu membrii echipei pentru a avea o idee mai clară despre abilitățile lor. Analizarea ofertelor și prețurilor reprezintă un alt pas important în selectarea colaboratorilor pentru renovarea locuinței. Ține cont de raportul calitate-preț și evită alegerea celei mai ieftine oferte dacă nu oferă garanția unor lucrări de calitate. Prețurile prea mici pot indica faptul că echipa nu are experiența sau cunoștințele necesare pentru a realiza lucrări de calitate.

Achiziționează articole de calitate prin metode de plată eficiente

Evaluează raportul cost-beneficiu pentru materiale, echipamente, accesorii, obiecte de uz casnic, articole pentru locuință, terasă, grădină ș.a. Astfel vei achiziționa lucrurile necesare la un preț corect, fără să faci compromisuri la calitatea produselor și fără să cheltuiești peste limita stabilită prin bugetul de renovare. Alege modalități de plată inteligente, precum cardurile de cumpărături în rate cu dobândă zero*. De exemplu, cu CardAvantaj, poți cumpăra mobilă în rate fără dobândă* pentru casa ta  de la cei mai buni retaileri din domeniu, parteneri în rețeaua de magazine CardAvantaj. Dedeman, Mobexpert, Jysk, Brico Depot, Elvila, Casa Rusu, Vivre, Lem’s, Casa Eduard sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile pentru achiziții excelente, prin plăți eșalonate și condiții avantajoase de plată a ratelor.

În plus, prin CardAvantaj poți să cumperi în rate cu dobândă zero* materiale de construcții și bricolaj, echipamente de uz casnic, electronice, electrocasnice și IT&C, articole pentru baie și bucătărie, accesorii pentru amenajări interioare și decorațiuni, articole pentru casă și grădină. Astfel, procesul de renovare a locuinței devine mai ușor, mai rapid și mai eficient din punct de vedere financiar. Urmează pașii prezentați și bucură-te de căminul confortabil pe care ți-l dorești, alături de cei dragi!  

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce ar trebui să ții cont când alegi locația pentru un eveniment corporate?

Read Next

Motive pentru care afacerea ta offline are nevoie de promovare în online

Most Popular