Cele mai profitabile afaceri în 2023 la nivel internațional

Unele domenii de business se remarcă mai mult decât altele. Investitorii pot profita de oportunități de moment, însă din păcate pentru publicul larg, unele domenii de afaceri sunt mai greu abordabile, fiind aproape exclusiv destinate corporațiilor. 

Totuși, în unele situații, o mulțime de companii de tip IMM (întreprinderi mici și mijlocii) au șansa de a gravita în jurul altor companii mari, furnizând servicii conexe, preluând unele elemente în colaborări de externalizare servicii. În plus, domeniile cu afaceri foarte profitabile ajută implicit la creșterea productivității pe verticală. Spre exemplu, o mare companie din industria petrolieră va avea nevoie de servicii IT, de logistică, de transport, de marketing și multe altele.

La nivel internațional, în anul 2023 numeroase industrii s-au remarcat în plan de creștere economică și profitabilitate. Desigur, nu toate companiile care activează într-un anumit domeniu au un parcurs similar. Iată mai jos câteva domenii în care s-au conturat în acest an unele dintre cele mai profitabile afaceri la nivel global.

Comerț electronic

De câțiva ani, domeniul e-commerce este o vedetă a lumii afacerilor, în întreaga lume. În contextul digitalizării masive în societate și a creșterii accesului populației la mediul online, retailul online a avut numai de câștigat. Indiferent dacă ne referim la vânzări de produse (bunuri de larg consum și bunuri de folosință îndelungată) sau servicii, toate statisticile indică avans aproape continuu în toate categoriile de comerț. 

Trendul se observă ușor și în România, unde se comandă online tot mai mult și tot mai des – de la alimente și băuturi, la mobilă și materiale de construcții, de la îmbrăcăminte și încălțăminte, la cărți și produse IT, de la bilete de avion și cazare, la alte tipuri de servicii.

Cyber security

În orice domeniu de business, datele trebuie protejate cu orice preț. Cu cât există mai multe informații sensibile, cu atât este nevoie de mai multă siguranță pentru datele companiei și alte clienților. Firmele de securitate cibernetică au un viitor fantastic, existând investiții masive în acest domeniu. Cererea crescută care se observă pe piață vine din toate domeniile economice.

Inteligență artificială

Subiectul AI nu mai este de mult timp un simplu scenariu de filme SF. Inteligența artificială a ajuns online la îndemâna publicului, existând programe care se pot folosi chiar gratuit, asigurând o interacțiune cum nu a mai existat până acum. AI este abia la început, iar companiile care oferă soluții de acest tip se bucură de creșteri exponențiale ale afacerilor.

Cele mai citite articole

Jocuri video și gambling

Lumea divertismentului este tot mai complexă în mediul online, iar jocurile video atrag sume imense an de an. Pe lângă marii producători, apar tot mai mulți mici dezvoltatori, atrași de posibilitatea de a obține profit ridicat destul de rapid. O nișă aparte este constituită de jocurile de noroc pe internet. Platformele de jocuri de cazino online sunt din ce în ce mai performante, iar cei interesați de acest gen de distracție au acum acces la jocurile preferate chiar și de pe mobil. Fie că vrei să joci aparate gratis, fie că preferi mizele reale, online ai la dispoziție o mulțime de titluri de provideri precum EGT (Amusnet), Novomatic, Pragmatic Play, NetEnt și mulți alții, alături de jocuri de cazino de masă, poker, bingo, pariuri sportive și chiar table sau pariuri pe loterii.

Sănătate

Pe măsură ce oamenii ajung să câștige mai bine și crește nivelul de trai, interesul pentru protejarea sănătății devine o prioritate. Companiile din acest sector sunt capabile să obțină profituri foarte mari – ne referim aici la producătorii de medicamente, la furnizorii de servicii medicale, dar și la categoria spa – wellness.

Plant-based, produse prietenoase cu mediul

Produsele care consumă tot mai puține resurse și sunt astfel prietenoase cu mediul devin din ce în ce mai căutate în magazine, în ciuda prețurilor destul de ridicate comparativ cu media de piață în categoriile din care fac parte. Un viitor foarte profitabil par să îl aibă firmele care oferă soluții plant-based (vegane și vegetariene) și cele care găsesc soluții pentru refolosire și reciclare.

Digital marketing

Nu există afacere care să nu aibă nevoie de promovare, pentru că publicul trebuie să fie informat pentru a alege să consume anumite produse sau servicii. Marketingul digital contează tot mai mult în bugetele companiilor din toate domeniile de activitate economică. Implicit, aici se obțin niveluri foarte ridicate ale profitului.

Construcții și imobiliare

Câștiguri mari se consemnează în continuare și în afacerile din construcții și din domeniul imobiliar în general. Creșteri în multe analize apar pe toate nișele – rezidențial, comercial și chiar de birouri, în ciuda faptului că multe firme acceptă mai nou, parțial, munca de la distanță.

Cele mai citite articole

Read Previous

Secrete pentru o preparare corectă a laptelui praf pentru bebeluși

Read Next

Nu știi cu ce să-i servești pe socrii tăi atunci când vin în vizită? Iată ce să nu-ți lipsească, pentru a-i impresiona!

Most Popular