Etapele unui tratament de albire dentară cu laser

O dantură albă și frumoasă te poate ajuta să fii mult mai încrezător și să zâmbești fără griji în orice moment. Dacă nu ai de-a face cu probleme dentare, dar totuși nu ești pe deplin mulțumit de aspectul dinților tăi, ai putea fi un candidat potrivit pentru albirea dentară. Pentru rezultate impresionante, medicii pot recomanda tratamentul cu laser, realizat în cabinet. Vezi cum decurge această procedură de albire dinți și dacă o poți urma și tu.

Avantajele albirii dentare cu laser

În comparație cu tehnica realizată la domiciliu, procedura de albire dentară cu laser oferă rezultate cu adevărat impresionante, într-un timp scurt. Astfel, în urma unei singure ședințe, poate avea loc albirea cu până la 4-6 nuanțe, iar șansele ca aspectul final al zâmbetului să fie unul plăcut sunt mult mai mari. Dacă ai dinți îngălbeniți în mod vizibil, tratamentul cu laser ar putea da rezultate rapid.

După procedură, efectele de albire vor fi prezente pentru o perioadă mai îndelungată. Totul se va desfășura fără disconfort și fără durere. Pacientul va putea resimți căldura emisă de către laser, însă medicul se va asigura că acest lucru nu este deranjant și va lua măsurile necesare de protecție. Astfel, va avea loc o procedură precisă și minim invazivă.

Cum decurge un tratament de albire dentară cu laser?

Prima etapă a tratamentului constă în consultația pre-procedură, în care va avea loc evaluarea stării de sănătate dentară a pacientului. Medicul stomatolog va examina cavitatea bucală și va verifica dacă există carii sau alte probleme de sănătate orală, deoarece nu trebuie să fie prezente astfel de afecțiuni pentru a se putea desfășura albirea profesională.

Pentru ca procedura să poată avea loc, va trebui și ca dinții să fie perfect curați. Așadar, următoarea etapă este aceea de igienizare, în cadrul căreia se va îndepărta placa bacteriană și tartrul. Astfel, cavitatea bucală va fi pregătită pentru începerea propriu-zisă a tratamentului.

Laserul trebuie să intre în contact doar cu dinții, așa că gingiile vor avea nevoie de protecție. Cea de-a treia etapă constă în aplicarea unei rășini speciale pe acestea, care le va oferi protecția necesară, dar și pregătirea dinților prin aplicarea gelului special de albire. Astfel, ajungem la ultima etapă, și anume activarea gelului cu ajutorul laserului. Procedura este una rapidă, medicul utilizând laserul timp de aproximativ un minut pe fiecare arcadă.

Posibile contraindicații

Cele mai citite articole

Este important de menționat faptul că există anumite colorații dentare foarte persistente, care nu pot fi îndepărtate nici prin albire profesională. În cadrul consultației inițiale, medicul îți poate spune dacă ești un candidat potrivit pentru procedură și te poate îndruma către soluția optimă pentru tine.

Există și alte situații în care albirea dentară cu laser ar trebui evitată. Ea nu se recomandă dacă ai de-a face cu fisuri și abraziuni dentare sau dacă te confrunți cu probleme ale smalțului. De asemenea, medicii nu recomandă tratamentul asupra dinților reconstruiți prin lucrări protetice, dar nici a celor care au urmat diferite tratamente pentru carii, în special dacă este vorba despre dinții din față.

Așadar, în cadrul primei consultații, pacientul va trebui să informeze medicul cu privire la istoricul său medical și la existența unor eventuale lucrări protetice sau a altor tratamente dentare urmate.

Recomandările medicului după tratament

Deși schimbările se observă rapid, este nevoie de o anumită perioadă pentru ca noua culoare a dinților să se poată stabiliza. Deși această perioadă se poate extinde până la două săptămâni, primele două zile sunt mai importante și ar trebui evitate alimentele sau băuturile ce pot lăsa pete.

Albirea dentară cu laser oferă rezultate de durată, dar acestea nu sunt permanente. Pentru ca noua culoare să reziste cât mai mult timp, va trebui să respecți regulile de igienă dentară și să-ți periezi dinții de două ori pe zi, împreună cu utilizarea periuței interdentare, a apei de gură și a aței dentare.

Pentru a obține rezultate impresionante și a-ți putea întreține zâmbetul, medicul poate recomanda combinarea procedurii de albire cu laser cu cea la domiciliu. Astfel, vei primi un set de gutiere și un gel de albire pe care să le folosești acasă, respectând cu strictețe indicațiile specialistului.

Apelează la albirea dentară cu laser pentru un zâmbet strălucitor. Alege un medic cu experiență care să realizeze procedura și, astfel, vei avea parte de servicii de calitate ale căror rezultate vor fi de durată. Respectă întotdeauna recomandările acestuia și nu vei avea parte de neplăceri.

Cele mai citite articole

Read Previous

În ce situații este nevoie de un implant dentar?

Read Next

Convulsiile febrile la copii: ce sunt, cum se manifesta si metode de tratament

Most Popular