5 sfaturi pentru pregătirea mai rapidă a meselor

În contextul în care majoritatea activităților zilnice sunt realizate pe repede-înainte, echipamentele profesionale de gătit nu pot lipsi din bucătărie. Tehnologia a avansat în mod clar în favoarea celor care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Pentru majoritatea, timpul petrecut pentru pregătirea mesei poate să fie limitat, așadar soluțiile moderne sunt binevenite.Descoperă în cele ce urmează, cinci sfaturi pentru pregătirea mai rapidă a meselor.

Triază ustensilele și aparatele electrocasnice în funcție de utilizare

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să organizezi bucătăria. Eventual, ca să-ți fie mai ușor, etichetează sertarele și folosește-te de spațiul vertical. Ia în calcul frecvența cu care folosești ustensilele, dar și funcțiile pe care le îndeplinesc. Astfel, nu vei mai pierde timp prețios pentru a le căuta. Fă la fel și în ceea ce privește planificarea cumpărăturilor. Ar fi bine să existe un loc special în frigider pentru fiecare aliment în parte.

Implică familia pentru a pregăti masa

Experiența culinară nu se rezumă doar la degustarea preparatelor. Gătitul vine ca o terapie de eliminare a stresului, ceea ce sporește inevitabil starea de bine, dar și nivelul de confort. Ar fi păcat să nu-i implici și pe cei dragi în proces. Dacă ai copii mici, exercițiul este numai bun pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile motorii, dar și de concentrare. Nu-ți face griji – utilizarea multor electrocasnicelor nu este periculoasă. Spre exemplu, un cuptor cu microunde ieftin este ușor de folosit.

Fă-ți un plan de lucru optimizat

Dacă nu vrei să faci prea multă dezordine în bucătărie, trasează-ți câteva etape de lucru. Gândește-te la meniul săptămânii și fă o listă înainte de a merge la cumpărături. Astfel, eviți din start alegerile impulsive și gestionarea necorespunzătoare a bugetului. Alege rețete simple, dar gustoase și adaptate preferințelor personale. În cazul în care la finalul mesei mai rămân porții pentru câteva zile nu ezita să le congelezi. E o metodă eficientă pentru a le păstra proaspete.

Achiziționează aparate electrocasnice de ultimă generație

Cele mai citite articole

Investește într-un robot de bucătărie care poate toca ingredientele în locul tău. De asemenea, dacă vrei să faci mai multe lucruri simultan, un air fryer îți va fi de mare folos. Doar setezi timpul și temperatura de gătire a alimentelor – de restul se ocupă aparatul. Nici cuptorul cu microunde nu poate lipsi din peisaj. Principalul avantaj pe care îl prezintă este viteza cu care încălzește și gătește alimentele.

Aprovizionează constant cămara și adaptează rețetele

E important să ai la îndemână toate ingredientele de care ai nevoie pentru a găti mese delicioase. Asigură-te că meniul include surse bogate de vitamine, proteine și grăsimi sănătoase. Nu ezita să optezi pentru avantajele sempreparatelor. Legumele congelate sunt la fel de nutritive ca cele proaspete și necesită mai puțin timp de preparare. De asemenea, carnea prefiartă poate fi adăugată la salate, paste sau mâncăruri tradiționale. Folosește recipiente suficient de spațioase pentru a fi folosite la decongelare.

Gata cu orele petrecute în bucătărie – soluțiile moderne îți vin în ajutor. Integrarea tehnologiilor de ultimă generație este esențială, la fel și organizarea din timp a activităților pentru prepararea unor mese delicioase și sănătoase pentru cei dragi.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Read Previous

Frumusețea în simplitate: skincare minimalist pentru rezultate maxime

Read Next

De ce este importantă raportarea deșeurilor în SIM

Most Popular