Cum organizezi o excursie reușită la mare? 3 aspecte de care să ții cont

Excursiile la mare pot fi foarte palpitant de organizat, însă pentru a avea parte de o experiență plăcută, este cazul să ții cont de fiecare detaliu în parte. În rândurile de mai jos o să discutăm despre câteva astfel de aspecte care pot face diferența între o experiență cu adevărat plăcută și una mai puțin agreabilă.

Iată 3 sfaturi de care să ții cont înainte de a pleca la mare:

1.  Mănâncă doar în locuri în care știi sigur că mâncarea e proaspătă

Calitatea mâncării este crucială pentru sănătatea ta, mai ales în timpul vacanțelor la mare. Pe litoral, se pregătesc constant sute de feluri de mâncare în cantități mari și, din cauza temperaturilor ridicate, este posibil ca preparatele să se altereze mai rapid.

Asigură-te că alegi restaurante și localuri unde știi că mâncarea este proaspătă și bine pregătită. Cum poți face acest lucru? Ei bine, în primul rând, citește recenziile din online și recomandările ale altor turiști. Spre exemplu, poți consulta și aplicațiile mobile deoarece acestea îți pot fi de mare ajutor.

Apoi, un sfat recomandat ar fi să întrebi localnicii deoarece aceștia cunosc cel mai bine locurile unde se servește mâncare de calitate. Nu în ultimul rând, încearcă să eviți să frecventezi localurile extrem de populare și pline de oameni. De cele mai multe ori, restaurantele mai mici și mai puțin cunoscute îți pot oferi preparate mai proaspete și mai delicioase.

2.  Protejează-te de radiațiile UV

Soarele puternic de la mare poate fi extrem de nociv pentru piele, motiv pentru care protecția împotriva radiațiilor UV este esențială. Ce ai putea face pentru a te proteja în acest sens este să alegi o cremă cu SPF ridicat (cel puțin 30) și să o aplici generos pe toate zonele expuse ale corpului.

Cele mai citite articole

Reaplică-o la fiecare două ore și după fiecare baie în mare. Cu toate acestea, loțiunea cu SPF nu este suficientă pentru a te proteja la maximum! Vei avea nevoie și de haine și accesorii potrivite. Spre exemplu, hainele cu protecție UV, materialele organice precum inul sau bumbacul, pălăriile cu boruri largi și ochelarii de soare sunt elemente esențiale pentru a-ți proteja pielea și ochii.

În plus, ce ai mai putea să faci este să eviți expunerea directă la soare în intervalul orar 11:00-16:00, atunci când razele UV sunt cele mai puternice.

3.  Protejează-te împotriva insectelor

Insectele, în special țânțarii, pot fi o adevărată pacoste la mare. Pielea ta fină și bronzată va deveni imediat plină de pete roșii în urma mușcăturilor, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Pentru a evita acest lucru, aplică un spray pentru țânțari de la Auchan pe pielea expusă și pe haine, ținând  insectele la distanță. De asemenea, dacă stai într-o locație de cazare care permite acest lucru, montează plase de tânțari la ferestre și uși pentru a împiedica intrarea insectelor.

Este important să mai știi și că țânțarii se înmulțesc în apă stătătoare, așa că încearcă să eviți zonele cu astfel de condiții și să elimini orice sursă de apă stătătoare din jurul cazării tale pentru a-ți asigura o protecție maximă.

În concluzie, ține cont de sfaturile de mai sus, dacă îți dorești o experiență cât mai plăcută pe litoral. Nu uita să împărtășești aceste sfaturi cu cei dragi pentru a-i ajuta și pe ei să se bucure cu adevărat de concediile la mare!

Cele mai citite articole

Read Previous

Știai că poți obține garanții vamale pentru importul de bunuri extracomunitare și din piața de asigurări?

Read Next

3 investiții care te ajută să optimizezi activitatea firmei tale de curățenie

Most Popular