Top cazuri stomatologice care își găsesc soluția în implantul dentar

Din păcate, lipsa unuia sau a mai multor dinți este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, indiferent de vârstă, principala cauză a acesteia fiind caria netratată în timp util. Lipsa unuia sau a mai multor dinți nu înseamnă doar funcționalitate masticatorie limitată, ci efectele apar și în ceea ce privește estetica – din acest motiv, tot mai mulți pacienți nu pot zâmbi, mânca sau vorbi cu încredere în public.

O bună abordare în ceea ce privește orice tip de edentație o reprezintă tratamentul cu implant dentar. Pe lângă eficiență și rapiditate, implantul dentar este una dintre cele mai intervenții în stomatologie.

Implantul dentar funcționează ca un substitut artificial al rădăcinii unui dinte, putând fi utilizat eficient pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, din diverse cauze. Acest tratament inovator poate fi urmat de majoritatea pacienților, atâta timp cât starea lor de sănătate generală este bună.

De ce este crucial să se înlocuiască dinții lipsă?

Indiferent că discutăm despre unul sau mai mulți dinți lipsă, aceștia trebuie înlocuiți cât mai repede. Chiar dacă la prima vedere poate nu pare o problemă serioasă, absența dinților poate avea efecte negative pe termen lung pentru pacient, din mai multe perspective: lipsa unui dinte poate duce la afecțiuni ale dinților adiacenți, pierderea osului sau chiar probleme ale articulațiilor mandibulare.

Cazuri stomatologice rezolvate printr-un implant dentar

Restaurarea în cazul pierderii unui singur dinte

Dacă pacientul se confruntă cu lipsa unui singur dinte și spațiul disponibil o permite, medicul implantolog poate opta pentru inserarea unui implant dentar în București. În acest caz, restaurarea nu va afecta dinții adiacenți; o altă opțiune este puntea dentară, care va folosi dinții învecinați ca suport pentru coroană; dezavantajul este că dinții adiacenți trebuie slefuiți, iar în unele cazuri poate apărea demineralizarea acestora.

Restaurarea în cazul pierderii mai multor dinți

Cele mai citite articole

Dacă pacientul se confruntă cu lipsa mai multor dinți, o metodă eficientă de tratament este puntea pe implanturi. De exemplu, dacă lipsesc 3 dinți vecini se poate opta pentru inserarea a două implanturi și construirea unei coroane dentare între ele.

Restaurarea în cazul edentației totale

Dacă pacientul se confruntă cu lipsa tuturor dinților de pe arcade (cel mai probabil din cauza unor probleme congenitale), medicul poate poate recomanda inserarea unui număr variabil de implanturi, urmate de crearea unei proteze fixe sau detașabile, 100% personalizate. Spre deosebire de protezele totale tradiționale, această variantă îi va oferi pacientului stabilitate și durabilitate mult mai bune.

Miniimplanturi în cazul diferitelor tratamente ortodontice

În egală măsură, implanturile dentare pot fi utilizate și la pacienții care necesită un tratament ortodontic. Aceste miniimplanturi folosite au ca scop ancorarea suplimentară a aparatului dentar, astfel încât dinții să se deplaseze în poziția corectă. Implanturile folosite în acest caz sunt mult mai mici și nu se integrează complet, fiind ușor de înlăturat la finalizarea tratamentului.

Implanturile dentare în cazul atrofiei osoase severe

Pacienții care suferă de atrofie osoasă severă pot beneficia de implanturi speciale, precum cele zigomatice sau subperiostale.

Implanturile subperiostale folosesc un cadru de titan 100% biocompatibil, realizat prin tehnologie laser, care se așează peste osul maxilar sau mandibular, cu scopul de a oferi suport și precizie pentru lucrarea fixă. Cadrul din titan se introduce direct sub gingie, cu ajutorul unor microșuruburi speciale, ancorate în os.

Implanturile zigomatice sunt mai lungi și se inserează în maxilar, traversând sinusurile; vârful lor se ancorează direct în osul obrazului. Înălțimea variază între 35 și 55 de milimetri, deci sunt de 3-4 ori mai lungi decât implanturile tradiționale.

Cele mai citite articole

Read Previous

Descoperă viitorul în Tunari: Apartamente noi în ansambluri rezidențiale de top

Read Next

De ce este important controlul optometric

Most Popular