Sa fii gospodina nu este deloc un lucru usor: sa stai in bucatarie cu orele, incercand sa iti iasa reteta perfect, sa aiba un gust bun si sa arate si intr-un mare fel, cred ca necesita mai mult decat indemanare si experienta. Necesita pasiune si vointa, precum si o oarecare inclinatie catre arta culinara.
Nu ne vom apuca acum sa scriem retete culinare, desi nu ar fi deloc o idee rea. Chiar daca suntem niste femei-moderne, asta nu inseamna ca noi nu putem face o omleta, niste clatite sau o prajitura buna.
Ceea ce vom face noi, va fi sa venim in ajutorul celor pasionate de arta culinara, cu cateva sfaturi si trucuri culinare, menite sa ne usureze munca atunci cand suntem in bucatarie.
Cele mai citite articole
Spre exemplu, toate gospodinele folosesc coaja de lamaie, pentru a da aroma si parfum prajiturilor. Ceea ce multe dintre ele nu stiu, este faptul ca gustul ei usor amarui poate fi atenuat daca stropim coaja lamaiei cu putin coniac.
De asemenea, limele, lamaile de culoare verde, au o aroma mult mai deosebita decat cele de culoare galbena. Coaja rasa a limelor, lasate peste noapte cu putin zahar peste ele, lasa o culoare naturala prajiturilor si un gust cu totul aparte.
Pentru ca abia a trecut Pastele, sunt sigura ca multe dintre voi inca mai au oua rosii, fierte, prin bucatarie. Trebuie sa stii ca ele sa pastreaza foarte bine la frigider, daca sunt infasurate in servetele din panza. Nu le arunca, chiar daca nu le mai consume ca atare. Le poti folosi la prepararea maionezei sau la diverse salate.
Ti-a mai ramas niste drob de la Paste si vrei sa-l mananci cald? Nimic complicat: unge-l cu putin unt, infasoara-l intr-o hartie de aluminiu si lasa-l la cuptor timp de cateva minute. Va fi la fel de fraged si de gustos ca in prima zi.
Vrei sa faci un tort delicios sau prajitura preferata a iubitului taul, dar cuptorul iti face mereu probleme si iti arde delicatesele? Pentru a evita acest lucru, pune o cratita cu apa in cuptor, odata cu tava cu prajituri.
Daca ti-ai propus sa faci o tarta si vrei sa-ti iasa aluatul perfect, fraged, framanta-l bine de tot si lasa-l la rece timp de 30 de minute.